Судили ямпільчанина, який публічно підтримав російську агресію

Ямпільський районний суд Сумської області визнав місцевого жителя винним у виправдуванні збройної агресії Російської федерації.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 24 січня.

21 серпня 2022 року близько 14.50 обвинувачений проходив блокпост в смт. Ямпіль біля АЗС, де його зупинили працівники поліції для перевірки документів. Чоловік почав обурюватись з приводу знаходження блокпостів, кажучи, що від них немає ніякої допомоги і це створює лише незручності. Інспектор поліції відповіла, що Україні йде війна з РФ, тому пости розташовані для безпеки місцевого населення. Тоді обвинувачений почав в усно заперечувати збройну агресію РФ проти України. Інцидент зафіксувала нагрудна камера поліцейського.

Згодом чоловік вину визнав і підтвердив усі обставни під час слідчого експерименту, а також у судовому засіданні. Він розповів, що народився в Україні і жив на Сумщині, але потім виїхав до Москви, Російської Федерації і отримав російське громадянство. У 2020-му він повернувся в України. Того дня на блокпості говорив, що немає будь-якого збройного конфлікту РФ з Україною, що українська влада викривляє справжню інформацію, заперечував вбивства російськими військовослужбовцями громадян України та інші воєнні злочини. На даний час визнає, що помилявся, але не зміг чітко пояснити чому допустив такі висловлювання, можливо, через перегляд російських телеканалів. Просив суворо не карати.

Суд вирішив, що виправлення порушника неможливе без ізоляції від суспільства і арештував його на 3 місяці, зазначивши у вироку, що він не має підтвердженого громадянства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *