Напередодні Нового року в Глухові запрацював незвичайний блокпост

Разом з військовими та поліцією на ньому чергують аніматори в костюмах казкових героїв, які вітають мешканців міста з прийдешніми святами і вручають їм повістки з вимогою провести свято у колі рідних та друзів.  

-Центр міста, центральна вулиця, блокпост. Такий же, як і по всій Україні, єдине, що у нас він новорічний: роздаємо цукерки, даруємо емоції і вручаємо повістки… Повістки у нас цікаві, такі ж приблизно, як і у військкоматів, але вони лише вітають людей з Новим роком. Водії, які проїжджають, відносяться чудово, особливо військові, але є люди, які побоюються. Ми не сильно рекламували, а тому є люди, які під’їжджають до блокпосту і повертають назад, бо бачать, що якісь повістки видають.

А от глухівчанина Юрія повісткою не налякати. Чоловік говорить, що із задоволенням виконає вимогу активістів і святкуватиме з родиною.

– Здивувався, звичайно, але у мене повісток вже багато, втрачати нічого. Саме таких немає, але є інші. Звичайно, родині сподобалось, всім нам сподобалось.

Повістки на глухівському блокпосту вручають і дівчатам. Місцева жителька Олена говорить, що незвична локація підняла їй настрій.

-Я їхала по цій вулиці, побачила Діда Мороза, святкову атмосферу і вирішила зупинитись. Здивувалась, коли побачили військового з автоматом: зупинили, вручили повістку, щоб я з’явилася до 24 години 31 грудня, дали цукерок і побажали щасливого Нового року. В цьому році такий настрій у всіх, потрібно якось його піднімати, якось підбадьорювати себе.

Михайло з дружиною Аліною та сином Олексієм гуляли пішки. Тож повістку їм не вручили, натомість пригостили цукерками.

-Вирішили ввечері пройтися, а тут така локація. Зайшли до хлопців подивитись, що і як. Дуже так несподівано, приємно, хлопці піднімають настрій.

Організатор заходу начальник місцевого відділу молоді та спорту Олександр Никищенко говорить, що у період війни проводити традиційні святкування було б неправильно, але і залишати людей без свята також не можна.

-Все ж таки людям потрібно дарувати емоції, позитивний настрій. Ми разом з колегами та друзями вирішили створити імпровізований блокпост, щоб радувати людей. Пригощати їх, дарувати їм позитивний настрій.

Працюватиме новорічний блокпост в Глухові до 30 грудня. Аніматори чекають глухівчан щоденно з 15 до 18 години. 

Новорічний блокпост 1

Новорічний блокпост 2

Новорічний блокпост 3

Новорічний блокпост 4

Новорічний блокпост 5

Новорічний блокпост 6

Новорічний блокпост 7

Новорічний блокпост 8

Новорічний блокпост 9

Олексій Павленко, Сергій Одарченко, Олександр Соломко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *