Весною в Свесі розквітнуть нідерландські тюльпани

В переддень зими в Свесі садили тюльпани. Учні Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 «ліцей» взяли участь у міжнародній благодійній акції і отримали від Нідерландів півтисячі цибулин цих яскравих квітів. Ними вирішили прикрасити шкільне подвір’я.

На тому, щоб квіти були посаджені ще в цьому році, наполягли саме нідерландські партнери, – розповідає керівник гуртків еколого-натуралістичного напрямку Оксана Медянцева.

-Посаджено цибулини гіацинтів, три сорти тюльпанів та інші дрібноцибулеві рослини. Очікуємо, що вони всі разом розквітнуть навесні. Думаємо, що тут для них найкраще місце, адже тут їх побачить вся школа, лише б нам всім повернутись до навчального закладу.

Ця школа знаходиться за кілька десятків кілометрів від кордону, а тому місцеві учні вимушені навчатись лише дистанційно. Десятикласниця Настя розповідає, що така акція стала чудовим приводом відвідати рідну школу.

-Вибухи ми чуємо не часто, в основному у нас тихо, але у ті моменти, коли починає гупати, дуже страшно. Зараз дистанційне навчання, звичайно, хочеться в школу, але зараз війна і це дуже прикро для нас.

Разом з однокласниками до акції долучився і Артем. Хлопець розповідає, що із задоволенням провів час на свіжому повітрі.

-Я дуже рідко ходжу на вулицю, лише коли мене запрошують, не дуже полюбляю це. А тут мені сподобалось. По-перше, це спілкування, а по-друге – допомога школі. Така акція – це дуже приємно.

Директор навчального закладу Ірина Негрій розповідає, що до акції долучились у всіх філіалах школи. Нідерландські квіти з’являться навіть на шкільному подвір’ї прикордонної Марчихиної Буди.

-Марчихинобудська філія також отримала цибулинки, сьогодні вони теж садять свою клумбу, свій проект і у них. І Орлівська філія, і школа №1, і, я сподіваюсь, всі школи України весною розквітнуть цими нідерландськими квітами. Це надихатиме, показуватиме, що у нас є ресурс, що веде нас до перемоги.

В рамках проекту “Flowers4School” відбудеться і конкурс на кращий шкільний квітник, його планують провести весною, коли розквітнуть подаровані тюльпани.

Олексій Павленко, Сергій Одарченко, Олександр Соломко 

Свеса тюльпани 1
Свеса тюльпани 2
Свеса тюльпани 3
Свеса тюльпани 4
Свеса тюльпани 5
Свеса тюльпани 6
Свеса тюльпани 7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *