З Хутору Михайлівського до Жмеренки: новий потяг вирушив у перший рейс

Шостого листопада у перший рейс вирушив потяг №769 Хутір Михайлівський – Жмеринка, який вперше з початку війни з’єднає прямим рейсом зі столицею північ Сумської області.

Жителька Дружби Валентина розповідає, що завдяки новому потягу вони з онукою вже за п’ять годин будуть у Києві, а раніше їм для цього доводилось робити дві пересадки.   

-Були на канікулах у бабусі, а тепер їдемо в Київ, бо завтра треба на навчання, а мені на роботу. Сьогодні такий чудовий потяг – прямий Хутір-Михайлівський – Київ, а тому дякуємо «Укрзалізниці», яка нам це організувала. Нам дуже зручно, адже ми сідаємо в Хуторі-Михайлівському і без пересадок їдемо до кінцевої. А ви самі розумієте, як це їхати з дитиною та з сумками. Ми виходимо по Дарниці о 21 годині 6 хвилин,  а тому до початку комендантської години ми встигаємо.

У той же час такий графік руху потягу підходить не всім. Дружбівчанка Ганна розповідає, що багатьом мешканцям регіону було б набагато зручніше, якби потяг вирушав на Київ зранку, як це було до 24 лютого.

-Звичайно, що добре, що дали потяг, але він нам не дуже зручний. Було б краще, якщо б він ходив зранку. Тому що щоб зробити свої справи в Києві, до лікаря там потрапили, то це потрібно робити зранку. Якби нам повернули електричку Київ – Зернове, хоча б Київ – Хутір Михайлівський, яка ходила зранку і була зручна. На Шостку багато дали електропотягів, а Хутір чомусь забули. Ми ж теж Україна і нам теж потрібно їздити.

Начальник потяга Михайло Назарчук розповідає, що потяги №769/770 курсуватимуть тричі на тиждень. Від Жмеринки до Хутора-Михайлівського він їхатиме майже десять годин.    

– Раніше потяг їздив на Кам’янець Подільський, а зараз їдемо на Хутір -Михайлівський. Основні великі станції Вінниця, Київ, Ніжин та Хутір – Михайлівський – кінцева. Основна схема десять вагонів, плюс два додаткові, які будуть чіплятись по мірі необхідності. З першого по шостий вагони – сидячі другого класу підвищеної категорії. Сьомий, восьмий та дев’ятий – це купейні вагони, а десятий – плацкартний. Якщо буде пасажиропотік, то будуть чіплятись одинадцятий та дванадцятий плацкартні вагони, але зараз їх ще немає.

Провідниця Галина Ткач розповідає, що у перші дні повномасштабного вторгнення їх потяг використовували для евакуації людей. Жінка добре пам’ятає ті складні дні, а тому з особливими емоціями їде в звільнені від ворога регіони.

– Жінка по станції Терещенська йде і говорить: дякуємо, що вас до нас пустили. Так,  мало людей ми привезли, але вважаю, що коли налагодяться рейси, налагодиться і зв’язок з людьми. Пасажири будуть знати про потяг і будуть їхати. У нас заклеєні вікна, я не знаю, чи воно допоможе, але, можливо, осколки скла не так будуть розлітатись. Але ми сподіваємось на те, що все буде добре. Віримо в наші ЗСУ, ми віримо.

Новий потяг курсуватиме по середах, п’ятницях та неділях. В Хутір – Михайлівський він прибуватиме о 15:16 і вже за годину вирушатиме у напрямку Жмеринки. Це перший пасажирський потяг, який «Укрзалізниця» пустила до Хутора – Михайлівського, раніше до станції, яка знаходиться в зоні бойових дій, ходили лише приміські електрички.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *