Мешканці Свесі можуть помолитись перед чудотворною іконою

Сьогодні, 28 вересня, в Свесі зустрічали ікону Божої Матері «Страсна», яку віруючі вважають чудотворною. Святиню виставили в місцевому Свято-Миколаївському храмі.

-Сьогодні до нашого селища, нашого храму була привезена ікона, яка зветься Страсною, – розповідає настоятель Свято-Миколаївського храму отець Григорій. -Вона була привезена з села Отченашівка Вінницької області, написана на горі Афон в 1903 році. Ікона є чудотворною, бо біля цієї ікони по молитвам до Божої Матері здійснюються різноманітні дива.

Мешканка Свеси Людмила говорить, що прийшла сьогодні до церкви з молитвою про мир і повернення з полону сина Максима.  

-Ми чекали цю ікону, бо вона потрібна у цей важкий час для нашої країни та нашого селища. Особисто я молюсь за свого сина, бо він зараз в полоні. Він захищав Україну в Маріуполі, він нацгвардієць частини 3011 з Кривого Рогу. Він не склав зброю, а стояв до кінця, доки не надійшов наказ головнокомандувача. Зараз він у полоні, я його чекаю вже п’ять місяців, а від нього немає нічого. Я молю Господа Бога, Богородицю і всіх святих, щоб повернулись наші хлопці з полону і настав мир на нашій землі, щоб припинилась ця жорстока війна.

Святиня перебуватиме в Свесі до 30 вересня, а потім відправиться до Ямполя, де буде виставлена в одному з храмів селища.

– Людей вже було багато, але ті, хто не зміг прийти на зустріч ікони, можуть прийти на вечірнє богослужіння помолитись і попросити про найголовніше – мир і перемогу нашій країні та нашому христолюбивому війську. Ікона перебуватиме в Свесі до ранку п’ятниці, коли буде перевезена до селища Ямпіль, а звідти до кафедрального собору міста Глухів, – зазначає отець Григорій.

Чудотворна ікона Свеса 2
Чудотворна ікона Свеса 1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *