«Випускники-максималісти»: кому з ямпільчан підкорився найвищий бал ЗНО

Випускники ямпільських шкіл цього року добре склали зовнішнє незалежне оцінювання. Що вже й говорити, якщо серед тридцяти шести випускників відразу четверо дітей отримали максимальну кількість балів на іспиті.  

Випускниця школи №2 Яна Ткаченко склала на максимальну кількість балів всі три предмети. Дівчина говорить, що такого результату змогла досягти без жодного репетитора.

Я склала всі предмети на двісті, тобто це був максимум. Це історія, українська мова та математика. Для мене це був експеримент, адже я підготувалась без репетиторів, тобто не було жодної людини, яка мені допомагала. Я змогла повністю організувати своє навчання, знайшла джерела, які для мене були цікавими. Робила ілюстрації, бо обожнюю все ілюструвати, вони мені запам’ятовуються найбільше. Я б кожному рекомендувала малювати, якщо є якесь правило – якось його намалюй. Мені це дуже допомогло.

Яна розповідає, що її батько зараз захищає Україну, а тому дівчина хотіла його порадувати своїми результатами.  

-Мій тато завжди був фанатом мого навчання, він хотів, щоб я закінчила школу з золотою медаллю, або щоб я все склала добре. Це була моя найбільша мотивація – порадувати тата.

ц2

У однокласника Яни Нікіти Пушкаря батько також військовий. У нього є всі підстави пишатись сином, адже Нікіта отримав 200 балів з історії і тепер збирається поступати на будівельну спеціальність. Говорить, що після перемоги настане час відбудовувати країну.

-Я сам підготувався, я вчився, проходив тести на ЗНО.ua, читав книжки з історії, математики, української мови, вчив правила, інколи зубрив і здав, як здав.

Школа №1 також має двох випускників-«максималістів». Даша Насеннік досконала знала історію, а Стас Мінтус – математику.

ц3

Станіслав говорить, що для нього завдання були легкі, а тому не пробачив би собі інший результат.  

– На максимальний бал склав математику. Саме математику, бо це був мій улюблений предмет, вона мені найбільше подобалась в школі. Ще до екзамену, як тільки з’явились пробні завдання, я їх вирішив і зрозумів, що математика дуже легка. Вирішив, що якщо завдання такої ж складності будуть і на тесті, то я маю їх скласти на 200 балів. Нереально легка, як для мене, бо в школі я навчався добре, математику я любив.

ц4

Задоволена своїм результатом і Дар’я. Дівчина збирається вступати до Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

– Я склала історію на 200 балів, спочатку думала, що це неможливо, що взагалі не можна скласти предмет на 200. Але ця мрія збулася.

Дар’я розповідає, що цьогорічним випускникам довелось непросто. Онлайн – навчання супроводжувало їх випуск з 9 класу. Спочатку на заваді повноцінного навчального процесу став коронавірус, а потім і війна.  

– Онлайн-навчання почалося в 9 класі, якраз тоді, коли потрібно було здавати ДПА. Тому ми дуже хвилювалися, до останніх днів готувалися і думали, що нам доведеться складати іспити. Але потім виявилось, що його скасували через коронавірус. Це був перший рік, а тому це було дуже дивно для нас. Так дев’ятий клас, десятий і одинадцятий. Звичайно, що було б краще навчатися у школі, але вже є, як є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *