Винуватець смертельної ДТП в Орлівці отримав три роки позбавлення волі

В ніч на старий Новий рік в селі Орлівка сталась трагедія – автомобіль «Sens» на смерть збив пенсіонерку. Днями суд виніс вирок чоловіку, що був за кермом автівки – він проведе за гратами три роки.

ДТП сталась 14 січня 2022 року о 17 годин 25 хвилин по вулиці Центральна в с. Орлівка. Водій, який є уродженцем смт Свеса, за кермом автомобіля марки «ЗАЗ-DAEWOO» «Sens» проявив неуважність і допустив наїзд на жінку – пішохода, яка рухалась по проїзній частині у попутному напрямку. Від отриманих травм жінка загинула.  

Слідство встановило, що водій був тверезий, погодні умови того дня складними, ще й жінка була одягнена у одяг темного кольору без світлоповертальних елементів.

Чоловік визнав вину повністю, зазначив, що того дня їхав по Орлівці в бік Ямполя зі швидкістю приблизно 50 км на годину. Його транспортний засіб був у справному стані, а гума новою. Зіткнення відбулося після того, як він розминувся із зустрічним транспортним засобом, який його не засліплював, однак на його думку відбувся «перелом» світла, та він не встиг відреагувати на появу пішохода на проїзній частині. Потерпілу помітив за кілька метрів до зіткнення, загальмував, однак зіткнення уникнути не вдалося.

Виновник ДТП відшкодував потерпілій стороні шкоду в розмірі дев`ять тисяч гривень. За його словами, надати допомогу у більшому розмірі на даний час немає можливості, оскільки із введенням воєнного стану втратив заробіток.

Вироком суду він був визнаний винним у злочині, що передбачений ч.2 ст.286 КК України, йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *