В Свесі з’явився ще один блокпост (фоторепортаж)

В Свесі діти облаштували блокпост для того, щоб допомогти військовим захистити рідне селище і виявити ворожих диверсантів

Маленькі патріоти побудували укріплення, обзавелись іграшковою зброєю та з ранку до вечора зупиняють «підозрілі» автівки.

У водіїв та пасажирів перевіряють документи, заглядають і до багажника. Контроль суворий, все як у справжніх військових, – розповідає Денис.     

-Ми зупиняємо автомобілі і перевіряємо документи, щоб дізнатись, свої чи ні: росіяни чи українці. «Слава Україні» їм мовимо, а вони нам відповідають «Героям Слава».  

Дорослі охоче проходять перевірку юних тероборонівців, ще й дають їм цукерки за гарну службу, – зазначає Назар.

– Зброю нам видали військові. Вони говорять, що ми молодці, що це хороша ідея . Вони нам дають цукерки за це, хоча це ми мали б давати за те, що ми зупиняємо їх. Була в нас така ідея. Але вони відмовляються, і кажуть, що нам ще потрібні ці цукерки.

На імпровізованому блокпості багато і дівчат. Вони допомагають хлопцям перевіряти автомобілі і відповідають за продовольство, – говорить Вікторія.

-Я сиджу на блокпості. Моє завдання – охороняти наші запаси їжі. Коли проїжджають машини, то нам дають їжу, або ми самі скидаємося грошима та купляємо щось поїсти.

Більшість водіїв з задоволенням зупиняються на прохання дітей. Свесянин Сергій говорить, що повністю підтримує малечу.

Хороша ідея, нехай розвивають свої вміння і допомагають дорослим. Своїй дитині я звичайно дозволив, підтримую і допомагаю в облаштуванні.

Батьки юних захисників вже звикли до нового захоплення своїх дітей і радіють, що ті ростуть патріотами, – розповідає Микола.

– Приїхали провідати. Телефоную – сина немає. Де син? На блокпосту служить. Це добре, що діти цим займаються, патріотами ростуть. Завжди кажуть «Слава Україні – Героям Слава», навіть Президенту по телевізору відповідають. 

с1

ссс

с2

с3

с4

с5

с6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *