На Ямпільщині розпочався сезон чорниці

Люди масово збирають цю корисну та смачну ягоду в лісових масивах, а ті, хто не має на те часу, чи бажання – можуть придбати чорницю на ринку. Жителька Туранівки Лідія продає ягоди на узбіччі дроги Ямпіль-Глухів. Літрову банку пропонує за сімдесят гривень, півлітрову за тридцять п’ять.

-Чорниці у цьому році набагато більше, але самі бачите – продаж ніякий, не йде. Іноді купують, в цьому році дуже важко з цією війною. А в попередні роки було добре, автобуси ходили – можна було і на Глухів відвезти, і на Ямпіль. Виживаємо за рахунок ягід, бо роботи ніякої у нас немає. Гриби, ягоди… Перших літніх грибів у цьому році мало було. Тепер треба осені чекати.

В лісі досить багато ягідників, люди приїжджають з сусідніх міст. Їх походи в ліс відповідальні люди не заохочують, але і контролюють не особливо ретельно. Мабуть, не хочуть позбавити єдиного заробітку.

– Людей багато в лісі, бо багато ягід. Я ходжу кожен день, для того, щоб набрати таке відерце, потрібно 5-6 годин. У нас поки що пускають, у других місцях не пускають. Але попереджають, щоб були акуратніше. Чорниця корисна для тих, у кого цукровий діабет – вона чудово від цукру допомагає, у кого цукор підвищений і для зору корисна.

Досить багато людей приїжджають по чорницю і в неплюєвські ліси. Багаті запаси ягід та грибів, а також зручне залізничне сполучення робить цей ліс популярним серед жителів Конотопу.

ж2

Проект «Ямпільське інтернет-телебачення» реалізується Ямпільським інформаційним агентством спільно з ГО «Асоціація професійних журналістів та рекламістів Житомирщини» у межах проекту «Менторинговий курс інституційного розвитку локальних медіа Житомирської, Сумської та Чернігівської областей «ЗМІ нових громад», що здійснюється у партнерстві з ГО «Сумський прес-клуб» (Суми), ГО «Медіа-центр «Моє місто» (Чернігів) і ГО «Інститут Креативних Інновацій» за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *